5 jel, hogy kiégtél a munkádban

Tényleg boldoggá tesz a munkád?

November 17, 2020

A kiégés vagy burnout fizikai, érzelmi és mentális kimerültséggel jár és már szinte minden munkaterületen megjelenik nemtől és kortól függetlenül. Ugyanúgy érintheti a fiatal pályakezdőket, mint a már több éve, évtizede dolgozó munkavállalókat.

Egy biztos: a kiégéssel és leginkább a megelőzésével foglalkozni kell! A kiégés egyfajta jelzés, amivel ha nem törődünk, akkor a mentális és fizikai egészségünket veszélyeztetjük és életünk minden területére hatással lesz.

Ha az alábbiak közül több is illik rád, akkor nagy valószínűséggel kiégés közeli vagy már a kiégés állapotában vagy:

1. Fáradtság és rossz hangulat jellemez a mindennapokban

Fontos hangsúlyozni, hogy a kiégés állapotában a fáradtság és a rossz hangulat már nem csak a munkahelyen jelentkezik, hanem beszivárog a magánéletbe is. Gyakran tapasztalhatjuk, hogy nem tudjuk különválasztani a munkát a szabadidőnktől és a feszültségünket átvisszük a családunkba, otthonunkba. A munkahelyi teljesítményünk jelentősen csökken, hiszen fáradtnak és leterheltnek érezhetjük magunkat, minden feladat elkezdését és elvégzését akár kínként élhetünk át. Mivel alapból kedvetlenül vágunk bele a munkanapba, így egy olyan attitűdöt veszünk fel, ami által mindenben csak a rosszat látjuk és fel is nagyítjuk az észlelt problémákat.

2. Úgy érzed, nem becsülnek meg eléggé a munkahelyeden

A munkahelyi megbecsülésnek számos formája van, és egyénenként változó, hogy ki miből érzi azt, hogy őt a vezetők elismerik. Az egyik ilyen fontos visszajelzés a fizetés maga. Amennyiben azt érezzük, hogy a fizetésünk nem arányos a teljesítményünkkel és nem tükrözi a mi „értékünket”, akkor kételkedni kezdünk önmagunkban és fokozatosan csökkeni fog az önbizalmunk. A helyzetet csak súlyosbíthatja, ha netalán tudomást szerzünk egy velünk hasonló pozíciót betöltő kollégánk magasabb fizetéséről.

Szintén nagy jelentőséggel bír az is, hogy a vezetők mennyire fejezik ki szavakban az elégedettségüket, mennyire támogatják a kezdeményezéseinket és tartják be a megtett ígéreteiket.  Sok esetben a vezetők nagy hangsúlyt fektetnek a hibákra és szinte természetesnek veszik azt, ha jól végezzük a munkánkat és sikeresen hajtjuk végre a feladatainkat. A megerősítés és a visszajelzés hiánya pedig lassan motiváltalanná tesz bennünket.  

Ha csak azért maradsz egy olyan munkahelyen, amit nem szeretsz, mert úgy gondolod, hogy úgysem találnál jobbat, akkor csak magadat csapod be!  

3. A munkádat monotonsággal jellemzed, kevés benne a kihívás

Amikor a munka rutinná válik és bekapcsoljuk a robotpilóta üzemmódunkat, akkor szépen lassan kifogy belőlünk a kreativitás és elfogynak a sikerélmények. Minden napot egy mókuskerékként élünk meg, amiből nem látjuk a kiutat. Ha hosszú ideje végezzük ugyanazt a munkát kihívások és megújulás nélkül, egyszerűen belefáradunk. Ez különösen igaz azokra a személyiségekre, akik igénylik a pörgést és a változatosságot.

4. Úgy érzed, nincs értelme annak, amit csinálsz

Volt már olyan, hogy felmerült benned, hogy mi értelme van annak, amit csinálsz? Az emberi létünk egyik alapja, hogy hatással akarunk lenni a környezetünkre, részei akarunk lenni a nagy egésznek. A munkánkban szeretjük azt érezni, hogy az, amit csinálunk igenis jelentőséggel bír, hasznosak vagyunk a vállalat és a társadalom szempontjából egyaránt. Amint ez megkérdőjeleződik bennünk és nem tudjuk bebizonyítani saját magunknak, hogy igenis van értelme a befektette energiának, akkor a motivációnk jelentősen csökkeni fog.

Ha már értelmét sem látjuk a munkánknak, akkor hogyan tudnánk szeretni?

5. Nem tesz boldoggá a munkád

Ha a kezdeti lelkesedés az idő múlásával gyengül és már-már teljesen kialszik a szikrája is, akkor előbb utóbb boldogtalanná tesz minket a munkánk. A reggeli felkelések egyre nehezebbek, a munkahelyünkre vezető úton ilyen és ehhez hasonló gondolatok járnak a fejünkben, hogy „Semmi kedvem ma bemenni!”, „Elegem van, de muszáj bemennem!”, „Fáradt vagyok, nincs semmi energiám!”.  Teljesen természetes, ha néha nehezen indul a napunk, ez csak abban az esetben jelzi a kiégést, ha egyre gyakrabban és gyakrabban fordul elő.

Megtörténhet az az ellentmondásos helyzet is, hogy mindezek ellenére szeretjük a munkánkat és ezért úgy érezzük, hogy felemészt minket ez a kettősség. Saját gondolataink és érzéseink szembenállása nagy terhet rak a vállunkra, így fokozódik az életünkben jelen lévő stressz és egyre elviselhetetlenebbnek éljük meg a hétköznapokat  

A kiégés megelőzésében fontos szerepet játszik a munkavállaló és munkáltató egyaránt. A munkavállaló sokat tehet azért, hogy hosszútávon fenntartsa motivációját és lelkesedését azzal, hogy nyitott a kihívásokra a munkájában, képes megújulni és rendszeresen fejleszti önmagát.

A vezetők részéről hatalmas jelentőséggel bír a nyitottság a munkavállalók felé. Sokkal kevésbé fenyegeti a kiégés azt a munkavállalót, aki úgy érzi, hogy odafigyelnek rá és az igényeire, figyelembe veszik a véleményét, támogatják és lehetőséget teremtenek neki a fejlődésre.

Mit tehetsz, ha a fentieket tapasztalod?

  • Gondold át, hogy tényleg a megfelelő helyen dolgozol-e?
  • Törekedj az életedben az egyensúlyra
  • Töltődj fel rendszeresen: szórakozz, barátokkal találkozz, meditálj
  • Szánj időt az önfejlesztésre, önismeretre
  • Keress új kihívásokat a munkádban
  • Fejezd ki az igényeidet a vezetőség felé
  • Vedd igénybe szakember segítségét

A coaching, mint folyamat segítségedre lehet a céljaid meghatározásában, a döntéshozatalban és változás nehézségeinek leküzdésében. Ha segítségre lenne szükséged a kiégés megelőzésében, kezelésében vagy akár más témákban, akkor keress bizalommal: